PRESENTACIÓ | MAPA | CERCA | ESTUDIS | CRÈDITS | Contacte 

A Francesc Vicent Garcia

©Institut d'Estudis Catalans

©Institut d'Estudis Catalans

Altres monuments propers a aquest

Municipi: Tarragona
comarca: Tarragonès
Situació: Plaça de la Font (Façana de l’Ajuntament)
Tipus: Escultura
Autor: Bernat Verderol Roig 

Commemoració:
Personalitat d'àmbit català

Inauguració: 1865

Materials: Pedra
Dimensions: 150 cm

Inscripció: GARCIA

Descripció: Bust de Francesc Vicent Garcia i Torres, més conegut com a Rector de Vallfogona.

Comentari: Francesc Vicent Garcia i Torres (Tortosa c. 1582-Vallfogona de Riucorb 1623), rector de Vallfogona, tingué una extensa producció literària tocant temes cortesans, amorosos i satírics. Una bona part dels seus escrits no pogueren ser publicats fins vuitanta anys després de la seva mort i alguns foren posteriorment prohibits per la Inquisició. És el principal autor de la literatura barroca catalana i la seva fama es mantingué fins el segle XIX abans de ser considerat un exemple de castellanització literària en l’època denominada de la decadència.
El treball de la façana de l’Ajuntament de Tarragona representa la plasmació del primer homenatge a unes personalitats relacionades amb la història de la ciutat o nascudes a la seva província i amb rellevància per a Catalunya i per a Espanya.


Font: HERNÁNDEZ, Buenaventura; MORERA, Francisco. Descripción històrica de las estatuas, medallones, bajo relieves y bustos que adornan el frontispicio del Palacio de las Excmas. Corporaciones Diputación Provincial y Ayuntamiento de la fidelísima y ejemplar ciudad de Tarragona. Tarragona 1865.
GISBERT I CANES, Joan. Tarragona: escultures, làpides i fonts. Monuments i elements decoratius als carrers de la ciutat. Arola, Tarragona 2003.

 

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. oahistoric@iec.cat - Informació legal