PRESENTACIÓ | MAPA | CERCA | ESTUDIS | CRÈDITS | Contacte 

Al folklore conjunt de Tarragona

©Institut d'Estudis Catalans

©Institut d'Estudis Catalans

Altres monuments propers a aquest

Municipi: Tarragona
comarca: Tarragonès
Situació: Santuari del Llorito
Tipus: Estructura Arquitectònica
Autor: Xavier Balañà 

Commemoració:
Costums i folklore

Inauguració: 1984

Materials: Formigó, maó, ceràmica, ferro

Inscripció: AL FOLKLORE CONJUNTO DE TARRAGONA / RAMILLETE DE NOTAS / QUE MI PUEBLO / CANTA A SU CIELO / Y VISTE DE COLORES / EL SOL AL CORAZÓN... / FIESTA DEL LORETO 1984 / XIQUETS DE TARRAGONA / COLLES SARDANISTES MAGINET / CENTRO CULTURAL DE ARAGÓN / CENTRO CASTELLANO LEONÉS / CENTRO GALLEGO / CENTRO ASTURIANO / CASA DE ANDALUCÍA / ASOC. FOLKLÓRICA CULT. ANDALUZA / ARQ. XAVIER BALAÑA

Descripció: Monument format per sis pilars de formigó disposats l’un al costat de l’altre, que van decreixent en alçada. La part inferior de cadascun està revestida amb maó i a la part superior, amb el formigó vist, hi ha dues rajoles de ceràmica a cada pilar, una representant l’escut d’un territori i l’altra el ball tradicional. D’esquerra a dreta hi ha Catalunya, Aragó, Andalusia, Castella-Lleó, Galícia i Astúries, de la qual s’han perdut les dues rajoles. Corona el pilar de Catalunya una figura de Sant Jordi matant el drac de ferro forjat. El monument està en mal estat de conservació.

Comentari: Erigit a les festes del Llorito de 1984, homenatja la diversitat cultural de Tarragona i els orígens peninsulars de molts dels seus habitants.



 

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. oahistoric@iec.cat - Informació legal