PRESENTACIÓ | MAPA | CERCA | ESTUDIS | CRÈDITS | Contacte 

A l’apòstol sant Pau

©Institut d'Estudis Catalans

Altres monuments propers a aquest

Municipi: Tarragona
comarca: Tarragonès
Situació: Pla de Palau
Tipus: Escultura
Autor: Víctor de los Ríos Campos 

Commemoració:
Altres esdeveniments
Personalitat estrangera reconeguda internacionalment

Inauguració: 1963

Materials: Pedra
Dimensions: 350 x 100 x 100 cm

Inscripció: A la part davantera: AL APÓSTOL SAN PABLO / EN EL XIX CENTENARIO / DE SU VENIDA A ESPAÑA / Y DE SU ESTANCIA EN TARRAGONA / MCMLXIII / AÑO JUBILAR CONCEDIDO / POR S.S. JUAN XXIII / P.M.
Al lateral esquerre: «EL HOMBRE QUE HA EJERCIDO / LA MÁXIMA INFLUENCIA / EN LA HISTORIA UNIVERSAL»
Al lateral dret: TRESCIENTOS DÍAS DE INDULGENCIA / A CUANTOS RECEN DEVOTAMENTE / UN PADRENUESTRO / AL PASAR ANTE ESTA IMAGEN / + B. CARD. DE ARRIBA Y CASTRO.

Descripció: Representació convencional de sant Pau amb el llibre i l’espasa del seu martiri, damunt d'un alt pedestal amb les inscripcions.

Comentari: El 14 de juliol de 1963 va ser inaugurat amb tota solemnitat aquest monument que recorda l’any jubilar paulí i la vinguda a Tarragona de l’apòstol dels gentils. L’arquebisbe Arriba y Castro, representant del nacionalcatolicisme franquista, l’abat de la Santa Cruz del Valle de los Caídos i el vicepresident del Govern, el general Muñoz Grandes, intervingueren en la celebració. Per les seves implicacions polítiques aquest monument ha estat inclòs aquí, malgrat que els imatges religioses a l’espai públic hi resten fora de l’àmbit d’aquest catàleg.


Font: GISBERT I CANES, Joan. Tarragona: escultures, làpides i fonts. Monuments i elements decoratius als carrers de la ciutat. Arola, Tarragona 2003.

 

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. oahistoric@iec.cat - Informació legal