PRESENTACIÓ | MAPA | CERCA | ESTUDIS | CRÈDITS | Contacte 

A Félix Rodríguez de la Fuente

©Institut d'Estudis Catalans

©Imatge extreta de: GISBERT I CANES, Joan.Tarragona: escultures, làpides i fonts. Monuments i elements decoratius als carrers de la ciutat. Arola, Tarragona 2003.

Altres monuments propers a aquest

Municipi: Tarragona
comarca: Tarragonès
Situació: Carrer de Gran Canària (Barri de la Granja)
Tipus: Monòlit

Commemoració:
Personalitat d'àmbit espanyol

Inauguració: 1981 [2009]

Materials: Pedra, metall
Dimensions: 200 x 180 x 150 cm

Inscripció: Al naturalista / FÉLIX RODRÍGUEZ DE LA FUENTE

Descripció: Monòlit de pedra irregular amb la inscripció. Substitueix el monument original que consistia en una figura figura antropomòrfica feta de pedra i arrebossada de ciment. El cap representava l’esfera terrestre, el cos de la figura amb els braços oberts simbolitzava la natura. Al pit hi havia un relleu en bronze amb el bust de Rodríguez de la Fuente en relleu entre un rapinyaire i el cap d’un felí. A la part baixa hi havia el relleu d’un gos i al terra de còdols es perfilaven les figures de quatre animals. Hi havia una placa de marbre amb la inscripció: A LA MEMORIA DE FELIX / RODRIGUEZ DE LA FUENTE / TEODORO ROA Y ALBERTO / MARIANO HUESCAR.

Comentari: L’obra indica l’impacte mediàtic dels documentals sobre la vida d’animals al seu medi que feia per televisió el naturalista Félix Rodríguez de la Fuente, mort a Alaska d’accident amb els seus col·laboradors Teodoro Roa i Alberto Mariano Huéscar el 1980. L’obra va ser realitzada per subscripció popular amb l’ajut dels alumnes de l’escola Nuestra Señora de los Ángeles, dirigits per les seves professores Carme Balcells i Gemma Ciurana, i amb el disseny dels senyors Ametller i Torralbo.
El 17 de novembre de 2009 el monument, molt deteriorat, fou substituït per l’actual i reinaugurat.


Font: GISBERT I CANES, Joan. Tarragona: escultures, làpides i fonts. Monuments i elements decoratius als carrers de la ciutat. Arola, Tarragona 2003.

 

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. oahistoric@iec.cat - Informació legal