PRESENTACIÓ | MAPA | CERCA | ESTUDIS | CRÈDITS | Contacte 

A Ricard Viñes

© Paeria de Lleida. Autor: Hermínia Sirvent.

© Flickr. Autor: PilarPenny.

© Flickr. Autor: aula.xtec.

Altres monuments propers a aquest

Municipi: Lleida
comarca: Segrià
Situació: Plaça de Ricard Viñes
Tipus: Placa

Commemoració:
Personalitat catalana reconeguda internacionalment

Inauguració: 1971 [2010]

Materials: Marbre
Dimensions: 100 x 150 cm

Inscripció: La ciutat de Lleida / dedica aquesta nova plaça / al seu il·lustre pianista i compositor / Ricard Viñes / Àngel Ros i Domingo / Alcalde de Lleida / Lleida, novembre 2010

Descripció: Relleu que representa Ricard Viñes tocant el piano en un escenari amb una cortina recollida a l’esquerra, situat a l’entrada de l’aparcament subterrani de la plaça.

Comentari: El pianista i compositor lleidatà Ricard Viñes i Roda (Lleida 1875-Barcelona 1943) va ser famós a París i compositors com Ravel li dedicaren obres. El concurs internacional musical que se celebra anualment a Lleida porta el seu nom, una manera de perpetuar la seva memòria per part de l’Ajuntament de la ciutat, que convoca el concurs.
L’any 1971 s’inaugurà una escultura a Ricard Viñes, que estava situada damunt d’un pedestal de grans proporcions, i que tenia als peus l’escut de Lleida i a l’esquena el relleu. Aquests dos últims elements són els que s’han restituït l’any 2010 amb la modificació de la plaça segons el disseny de Benedetta Tagliabue, que incorpora en el paviment de la plaça la representació de quatre pianos de cua.



 

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. oahistoric@iec.cat - Informació legal