PRESENTACIÓ | MAPA | CERCA | ESTUDIS | CRÈDITS | Contacte 

L’au dels temporals

©Institut d'Estudis Catalans

Altres monuments propers a aquest

Municipi: Barcelona
comarca: Barcelonès
Situació: Jardins de mossèn Costa i Llobera. Montjuïc
Tipus: Escultura
Autor: Joaquim Ros Bofarull 

Commemoració:
Personalitat d'àmbit català

Inauguració: 1970

Materials: Bronze
Dimensions: 331 x 221 x 70 cm

Inscripció: AMUNT ÀNIMA FORTA, TRASPASSA LA BOSCADA I ARRELA DINS L'ALTURA, COM L'ARBRE DELS PENYALS VEURÀS CAURE A TES PLANTES LA MAR DEL MÓN IRADA I TES CANÇONS VALENTES! ANIRAN PER LA VENTADA COM L'AU DELS TEMPORALS - COSTA I LLOBERA

Descripció: Damunt d’un gran pedestal horitzontal, on gairebé no es poden llegir les lletres dels versos que hi ha gravats, s’aixequen formes esglaonades d’inspiració vegetal amb una gavina que les sobrevola. L’obra està pensada per ser vista de manera frontal amb el mar al fons, però un fanal que es troba darrera l’escultura destorba aquesta perspectiva pensada per l’artista.

Comentari: Es troba a una de les entrades dels jardins de plantes grasses, construït al vessant de Montjuïc i dedicat al poeta mallorquí clàssic Miquel Costa i Llobera (1854-1922) . El text és un fragment del seu poema més conegut: El pi de Formentor. L’autor, deixeble de Gargallo, opta per una solució més conceptual que figurativa.


Font: SUBIRACHS, Judit. L’escultura commemorativa a Barcelona. 1936-1986. La Llar del Llibre, Sant Cugat del Vallès 1989.
DDAA. Art Públic de Barcelona. Ajuntament de Barcelona-Àmbit, Barcelona 2009.

 

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. oahistoric@iec.cat - Informació legal