PRESENTACIÓ | MAPA | CERCA | ESTUDIS | CRÈDITS | Contacte 

A Miquel Martí i Pol

©Institut d'Estudis Catalans

Altres monuments propers a aquest

Municipi: Tordera
comarca: Maresme
Situació: Plaça de Martí i Pol amb el carrer del Doctor Trueta (davant del Teatre Clavé)
Tipus: Escultura
Autor: Jordi Coll 

Commemoració:
Personalitat d'àmbit català

Inauguració: 1999

Materials: Bronze
Dimensions: 260

Inscripció: Cridem qui som i que tothom ho escolti / i en acabat que cadascú es vesteixi / com bonament li plagui i via fora! / que tot està per fer i tot és possible. / Potser el secret és que no hi ha secret / i aquest camí l’hem fet tantes vegades / que ja ningú no se’n sorprèn potser / caldria que trenquéssim la rutina / fent algun gest desmesurat i alguna / sublimitat que capgirés la història.

Descripció: Sobre una base quadrada s’alça una escultura abstracta formada per un eix central, on hi són gravats els versos manuscrits del poeta Martí i Pol, i diverses peces convexes.

Comentari: Miquel Martí i Pol (Roda de Ter, Osona 1929-2003) fou un poeta, escriptor i traductor català, un dels més populars del segle XX. Treballà a una fàbrica, participà en moltes activitats culturals i col·laborà amb els comunistes sota el franquisme. Des del 1973 va restà invàlid per al treball però no per a la literatura. Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 1991 i Premi Nacional de Literatura 1998. Els llibres més llegits seus són Paraules al vent (1954), El Llarg viatge (1976), Estimada Marta (1979) i Un hivern plàcid (1994). Entre els cantants que han emprat els seus versos com a lletres de les seves cançons sobresurt Lluís Llach.



 

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. oahistoric@iec.cat - Informació legal