PRESENTACIÓ | MAPA | CERCA | ESTUDIS | CRÈDITS | Contacte 

Pou de Llum

©Genís Sáez Molina - Ajuntament de Manresa

©Genís Sáez Molina - Ajuntament de Manresa

©Genís Sáez Molina - Ajuntament de Manresa

Altres monuments propers a aquest

Municipi: Manresa
comarca: Bages
Situació: La Balconada
Tipus: Escultura
Autor: Fernando Prats 

Commemoració:
Esdeveniment local
Personalitat espanyola reconeguda internacionalment

Inauguració: 2003

Materials: Ferro, acer

Inscripció: POU DE LLUM / Fernando Prats, 2003 / "I mentre estava allà assegut se li van anar / obrint els ulls de l'enteniment. I conegué moltes coses, tant espirituals com de fe i de lletres, i amb / una il·lustració tan gran que totes les coses li / semblaven noves. No pot pas dir les / particularitats que entengué aleshores, encara / que foren moltes, però sap que va rebre una / gran claror en el seu enteniment..." / (Ignasi de Loiola, autobiografia) / Ajuntament de Manresa / Gobierno de Chile FONDART / Companyia de Jesús. Manresa / Institut Català de Cooperació iberoamericana ICCI / Disseny Ámbito cero - Augusto Saavedra

Descripció: Emmarcat en un terra de metall en forma de cercle, hi ha un espiral amb tot de noms de teòlegs i místics cristians, que porta la vista al centre lleugerament més baix. Col·locat a l’esplanada de Santa Clara mirant al Cardener, un seient o barana emmarca un quart de la circumferència.

Comentari: Forma part del programa de l’artista xilè Fernando Prats «Del Cardener a l’Antàrtida». Recorda l’experiència transformadora d’Ignasi de Loiola durant la seva estada a la cova de Manresa, alhora que es troba damunt una perforació geològica que queda oculta, de manera que s’insinua una connexió amb altres llocs del planeta.



Amb la col·laboració de: Secció de Cultura de l’Ajuntament de Manresa

 

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. oahistoric@iec.cat - Informació legal