PRESENTACIÓ | MAPA | CERCA | ESTUDIS | CRÈDITS | Contacte 

Paula (Al Mil·lenari de Catalunya)

©Genís Sáez Molina - Ajuntament de Manresa

©Genís Sáez Molina - Ajuntament de Manresa

Altres monuments propers a aquest

Municipi: Manresa
comarca: Bages
Situació: Plaça del Mil·lenari de Catalunya
Tipus: Escultura
Autor: Enric Pladevall 

Commemoració:
Esdeveniment català

Inauguració: 1989

Materials: Ferro, pedra, fusta

Inscripció: MONUMENT INAUGURAT EN COMMEMORACIÓ DEL / MIL•LENARI DEL NAIXEMENT POLÍTIC DE CATALUNYA / ESSENT PRESIDENT DE LA GENERALITAT EL MOLT / HONORABLE SENYOR JORDI PUJOL I SOLEY I ALCALDE / DE MANRESA L’IL·LM SENYOR JULI SANCLIMENS I GENESCÀ / MANRESA 1989 / PAULA / OBRA D’ENRIC PALDEVALL / PATROCINADORS / OLIVETTI ABB.

Descripció: L’obra, que es diu Paula, consisteix, segons el seu autor, en un gran arc amb cinc forats a la part alta, sostingut per un tercer suport, que converteix el conjunt en una mena de trípode. De la part més alta penja, suspesa en l’aire, una gran peça de ferro, que sembla una barca amb un tros de fusta circular al mig. Sota l’estructura metàl·lica descrita, hi ha un cercle llis i al voltant un altre cercle de llambordes.

Comentari: El Mil·lenari de Catalunya es va celebrar el 1988 partint de la data en que el compte Borrell II de Barcelona deixà de prestar homenatge als reis de França (988) després de no haver rebut ajut davant l’atac sarraí d’Almansor.Amb la col·laboració de: Secció de Cultura de l’Ajuntament de Manresa

 

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. oahistoric@iec.cat - Informació legal