PRESENTACIÓ | MAPA | CERCA | ESTUDIS | CRÈDITS | Contacte 

A Josep Canudas

©Mapa de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona

Altres monuments propers a aquest

Municipi: Olesa de Montserrat
comarca: Baix Llobregat
Situació: Carrer de Salvador Cases
Tipus: Conjunt

Commemoració:
Personalitat d'àmbit local

Inauguració: 1994

Materials: Pedra, ciment

Inscripció: Olesa a Mossèn Josep Canudas i Valls, impulsor del bàsquet a Olesa. MCMXCIV. Remarca dels límits de l'antiga pista municipal de bàsquet.

Descripció: És situat al lateral de la Bibioteca i consisteix en un tros de pista de bàsquet marcada a terra, amb una bola de granit on hi ha gravada la data de 1929. Al terra mateix hi ha la dedicatòria.

Comentari: Monument en memòria de mossèn Josep Canudas, impulsor de l'esport del bàsquet a Olesa. Els primers contactes d'Olesa amb el bàsquet es remunten a l'any 1929, al Casal Catequístic, en un camp de terra i pals de fusta. L'any 1933 mossèn Josep Canudas i Valls va fomentar la pràctica d'aquest esport i va organitzar un partit contra l'Esparreguera per la Festa Major. Després d'una iniciativa efímera protagonitzada pel "Frente de Juventudes" després de la Guerra Civil, l'any 1943 es va crear el Club de Bàsquet Olesa, que a partir d'aleshores ha tingut una activitat continuada i molt destacada en el panorama basquetbolístic català. Amb anterioritat a l'actual pavelló, inaugurat el 1985, el club de bàsquet havia jugat a la pista municipal en aquest indret, al costat de l'actual Biblioteca.


Font: Mapa del Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona
MAMPEL, Blanca; RAFEGUES, Ricard; SOLER, M. Àngels. Olesa i el bàsquet. Una història de 60 anys. Olesa 1994.

 

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. oahistoric@iec.cat - Informació legal