PRESENTACIÓ | MAPA | CERCA | ESTUDIS | CRÈDITS | Contacte 

A Vicenç Casanovas

©Alexis Serrano Méndez

©Alexis Serrano Méndez

©Alexis Serrano Méndez

Altres monuments propers a aquest

Municipi: Vilassar de Mar
comarca: Maresme
Situació: Plaça de Vicenç Casanovas
Tipus: Monòlit
Autor: Manuel Cusachs 

Commemoració:
Personalitat d'àmbit local

Inauguració: 1991

Materials: Granit, marbre
Dimensions: 450 cm x 90 cm x 90 cm

Inscripció: VILASSAR / DE / MAR / A / VICENÇ / CASANOVAS / I VILÀ / 1927-1988 / SETEMBRE 1991

Descripció: Monument de més de quatre metres d’alt format per una base enjardinada amb flors i plantes sobre la qual s’erigeix el monòlit de granit sobre el qual hi ha un coronat amb plaques de travertí emulant les veles d’una nau. A la part baixa del fust del monòlit hi ha un relleu amb l’efígie del homenatjat i la placa amb la inscripció. Aquest monòlit fou erigit gràcies a l’empenta de Rotary Club Vilassar-Burriac.

Comentari: Vicenç Casanovas i Vilà nasqué a Vilassar de Mar el dia 9 de se desembre de 1927, en una casa de l’androna del carrer de Sant Josep. Fou un gran aficionat a l’esport, el dibuix i la investigació històrica. Jugà moltes temporades a la unió Esportiva Vilassar. Fou un dels principals creadors dels Pastorets de l’Ateneu de Vilassar de Mar i del Festival estival titulat Fantasia també a la sala de teatre de l’Ateneu. Membre de l’Associació Amics de Vilassar. El 1978 publicà el llibre Vilassar de Mar documental i històric. Féu el disseny del monument al bicentenari de la segregació que engalana la plaça de l’Ajuntament de Vilassar de Mar des de 1984. fou membre de la junta del Club Nàutic de Vilassar de Mar, de la Junta del Casal de Curació i membre de la comissió del Museu Municipal.


Font: BAS MACIÀ, Damià: Carrers i Gent de Vilassar de Mar. Qui és qui a la nomenclatura urbana. Printulibro 1997, p. 144-146.

Amb la col·laboració de: Alexis Serrano Méndez
Damià Bas Macià
Centre d'Estudis Vilassarencs

 

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. oahistoric@iec.cat - Informació legal