PRESENTACIÓ | MAPA | CERCA | ESTUDIS | CRÈDITS | Contacte 

A Jean Piaget

©Museu de Sabadell

Altres monuments propers a aquest

Municipi: Sabadell
comarca: Vallès Occidental
Situació: Plaça de Jean Piaget
Tipus: Font esculturada
Autor: Josep Campeny i Santamaria 

Commemoració:
Personalitat estrangera reconeguda internacionalment

Inauguració: 1949

Materials: Bronze, marbre
Dimensions: 190 cm x 80 cm x 80 cm

Inscripció: Sabadell a Jean Piaget, insigne pedagog suís en reconeixement pels seus treballs i aportacions a l'educació dels infants.

Descripció: Font rematada amb un pedestal amb forma de capitell jònic sobre el qual es troba l’escultura, que consisteix en la figura d’un nen amb indumentària popular, dempeus i amb un càntir a les mans i un altre entre els peus. En el basament amb forma de capitell hi ha l’escut de Sabadell.

Comentari: La figura és una còpia de la font de la Plaça d’Urquinaona a Barcelona, coneguda com «el nen dels càntirs». L'original fou una de les tres fonts encarregades per la Comissió de l'Eixample de Barcelona a Josep Campeny i Santamaria a finals de 1911. Inicialment estava a la plaça del Doctor Robert des de 1918 i l'any 1949 se situà en el seu emplaçament actual, afegint-hi la dedicatòria a Jean Piaget.


Font: ANDRINO MUÑOZ, Miguel. La escultura urbana como nexo de convivencia: identidad y reflejo del lugar en el área del Vallès. Tesi doctoral inèdita, Universitat de Barcelona, 2011.
Inventari de les escultures públiques a la ciutat de Sabadell, 1991-1992.

 

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. oahistoric@iec.cat - Informació legal