PRESENTACIÓ | MAPA | CERCA | ESTUDIS | CRÈDITS | Contacte 

A la tasca de l'agent comercial

©Museu de Sabadell

Altres monuments propers a aquest

Municipi: Sabadell
comarca: Vallès Occidental
Situació: Carrer de Sant Antoni Maria Claret, 17
Tipus: Escultura
Autor: Frederic Marès i Deulovol 

Commemoració:
Col·lectiu anònim

Inauguració: 1999

Materials: Bronze
Dimensions: Escultura: 109 cm x 33 cm x 45 cm; Peanya: 119 cm x 115 cm x 60 cm

Inscripció: HOMENATGE A LA TASCA DE L'AGENT COMERCIAL

Descripció: Figura masculina d’escala inferior a la real realitzada en bronze. És un cos masculí nu, sense braços ni cap. L’escultura està disposada sobre un basament de granit que la situa a l’alçada de la vista del vianant. En aquest basament hi ha una placa metàl·lica amb la inscripció.

Comentari: L’Ajuntament de Sabadell i el Col·legi d’Agents Comercials, a proposta d’aquest darrer, acordaren realitzar una reproducció en bronze d’una obra escultòrica per instal·lar-la a la via pública com a homenatge a la tasca dels agents comercials de Sabadell. Inicialment se seleccionà Josep Clarà, però es va haver de desestimar atesa la conflictivitat jurídica que aleshores envoltava l’obra d’aquest artista. Finalment, l’obra escollida va ser un Tors masculí de Frederic Marès, obra de clara influència rodiniana i, per tant, força allunyada del classicisme pel que és més conegut l’escultor. A la seva expressivitat i gran llibertat de moviment uneix una perfecció tècnica que enriqueixen la col·lecció d’escultura pública de Sabadell.
El president del Col·legi d’Agents Comercials de Sabadell en va fer entrega a la ciutat el dia 17 d’abril de 1999 en l’acte d’inauguració. L’alcalde Antoni Farrés va destacar la gran contribució de l’agent comercial al desenvolupament econòmic de la ciutat.


Font: ANDRINO MUÑOZ, Miguel. La escultura urbana como nexo de convivencia: identidad y reflejo del lugar en el área del Vallès. Tesi doctoral inèdita, Universitat de Barcelona, 2011.
Diari de Sabadell, 20-4-1999

 

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. oahistoric@iec.cat - Informació legal