PRESENTACIÓ | MAPA | CERCA | ESTUDIS | CRÈDITS | Contacte 

L'acollidora

©Arxiu Municipal de l'Hospitalet de Llobregat

Altres monuments propers a aquest

Municipi: Hospitalet de Llobregat, l'
comarca: Barcelonès
Situació: Rambla Just Oliveras (davant del carrer de la Casa Nova)
Tipus: Escultura
Autor: Eduard Arranz-Bravo 

Commemoració:
Identitat local

Inauguració: 1985

Materials: Bronze
Dimensions: 190 x 78 x 50 cm

Inscripció: L'ACOLLIDORA / ARRANZ-BRAVO, 1985 / Aquesta escultura és el símbol de la nostra ciutat, que representa el tarannà integrador que caracteritza L’Hospitalet i els seus ciutadans

Descripció: Escultura de bronze que representa una figura femenina vestida que porta a les mans una safata rodona. Té el cabell a mig recollir al clatell i un floc de cabells flotant a l'aire. Està situada sobre una peanya de pedra calcària i a davant hi té una placa de bronze sobre peanya de forma trapezoïdal en la qual hi ha la inscripció.

Comentari: Aquesta figura simbolitza la ciutat de l’Hospitalet i el seu tarannà acollidor. Fou encarregada per l'Ajuntament de l’Hospitalet a l'artista Arranz-Bravo, amb la idea de convertir-la en símbol de la ciutat i utilitzar-la per premiar amb reproduccions seves a mida reduïda, els esforços socials i culturals que mereixien un reconeixement del municipi. D'aquesta primera figura de petit format, lliurada l'any 1985 es va decidir de fer una peça més gran per tal de situar-la en un lloc públic.
Va ser inaugurada com a part del programa d'adhesió a l'Any Internacional de la Pau i, al mateix acte, es va estrenar l'himne de la ciutat. El Museu de l’Hospitalet disposa de dibuixos i esborranys del disseny original de la peça fets per Arranz-Bravo i d'una de les còpies seriades amb referència.
Originalment estigué a la Rambla Just Oliveras, a l'alçada del carrer Tarragona, del 24/4/1986 al 20/1/1998. Després s'exposà a la Sala A. Cirici del Museu de l'Hospitalet (20/1/1998 al 18/6/1998) i finalment fou inaugurada a l'actual ubicació el 20 de juny de 1998.


Font: Adolfo RABA ALAMÁN. Art públic a l’Hospitalet de Llobregat. Universitat de Barcelona, 2002 (inèdit).
Amb la col·laboració de: Arxiu Municipal de l'Hospitalet de Llobregat

 

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. oahistoric@iec.cat - Informació legal