PRESENTACIÓ | MAPA | CERCA | ESTUDIS | CRÈDITS | Contacte 

A la Trobada de Nans

©Autor: Robert Morancho

Altres monuments propers a aquest

Municipi: Argentona
comarca: Maresme
Situació: Avinguda Puig i Cadafalch amb Carrer de Barcelona
Tipus: Escultura

Commemoració:
Esdeveniment local i català

Inauguració: 2002

Materials: Metall, granit

Inscripció: II Trobada de nans i capgrossos de Catalunya / Argentona 2002

Descripció: Bloc cúbic de granit amb una placa metàl·lica amb la inscripció, sobre el qual hi ha el perfil d’un càntir amb una cara dibuixada, que fa al·lusió tant a Argentona (pel càntir) com als nans (per la cara).

Comentari: Cada dos anys, els nans, cabuts, capgrossos, caparruts i nanos catalans celebren una trobada primaveral, cada vegada en una vila diferent, que serveix per reivindicar la indiscutible importància d’aquestes figures dins la nostra cultura popular. La Trobada Nacional de Capgrossos és una celebració que reuneix a bona part dels nans i capgrossos de la geografia catalana en un mateix indret. La festa, que té lloc cada dos anys en una vila diferent, es celebra durant tot un cap de setmana d’abril, just abans de Sant Jordi.
La Trobada, que està organitzada per la Comissió de Capgrossos de l’Agrupació de Colles de geganters de Catalunya, va néixer l’any 2000 a partir d’una idea de la Colla de Capgrossos de Capellades. Des d’aleshores, cada dos anys s’han celebrat les següents trobades: Capellades (2000), Argentona (2002), Esplugues de Llobregat (2004), Manresa (2006), Alcarràs (2008) i Juneda (2010).


Font: Diputació de Barcelona.
Arxiu Municipal d’Argentona.
VILLÀ, Francesc. «L’escultura com a símbol públic». Fonts: butlletí del Centre d'Estudis Argentonins Jaume Clavell. Abril 2005, p. 5-7.

 

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. oahistoric@iec.cat - Informació legal