PRESENTACIÓ | MAPA | CERCA | ESTUDIS | CRÈDITS | Contacte 

A Salvador Casanova

©Museu de Granollers

©Museu de Granollers

Altres monuments propers a aquest

Municipi: Granollers
comarca: Vallès Oriental
Situació: Plaça de la Porxada
Tipus: Placa
Autor: Antoni Cumella 

Commemoració:
Personalitat d'àmbit local i català

Inauguració: 1982

Materials: Gres, totxo

Inscripció: Salvador Casanova / 1918-1982 / CATALUNYA!! / Diada dels Països Catalans 1982

Descripció: Placa de gres esmaltada amb la inscripció, situada damunt d'una peanya d'obra inclinada, disposada al costat d'una olivera.

Comentari: Granollers, d'ençà de l'any 1952, va comptar entre els seus ciutadans amb Salvador Casanova i Grané, i va ser objecte i indret de desenvolupament de les activitats culturals i d'alliberament nacional que Salvador Casanova va portar a terme al llarg de tota la seva vida.
Exemple del seu compromís són les múltiples activitats artístiques i culturals. Fou president de l'Agrupació Sardanista, i mestre de català a Granollers, on va fer cursos primer al seu domicili particular i més tard i organitzats i patrocinats per l'Agrupació Sardanista Granollers i per Òmnium Cultural. Fou un dels impulsors de l'Orquestra de Cambra de Granollers. L'any 1960 i 1970 fou designat per Òmnium Cultural per formar part de la junta directiva de l'entitat a Granollers. Fou també membre numerari del Centre d'Estudis de Granollers.
Al llarg de tota la seva trajectòria personal i política, Salvador Casanova va demostrar ésser un patriota que necessitava bellugar-se sense traves. Fou fins a la fi un activista per a la democràcia i l'alliberament nacional català, a través sobretot de l'Assemblea de Catalunya, la Marxa de la Llibertat i diferents formacions polítiques (Front Nacional de Catalunya, Partit Socialista d'Alliberament Nacional, Candidatura d'Unitat Popular pel Socialisme). Fets i actituds que varen comportar-li en diverses ocasions l'empresonament a la Model de Barcelona.


Font: Comissió cívica homenatge a Salvador Casanova

Amb la col·laboració de: Museu de Granollers
Marina Vall·llosera Camps

 

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. oahistoric@iec.cat - Informació legal