PRESENTACIÓ | MAPA | CERCA | ESTUDIS | CRÈDITS | Contacte 

A Anselm Clavé

©Marina Vall·llosera Camps

©Marina Vall·llosera Camps

Altres monuments propers a aquest

Municipi: Granollers
comarca: Vallès Oriental
Situació: Plaça de Josep Barangé
Tipus: Estructura Arquitectònica + Escultura
Autor: Joan Barangué  Martí Masvidal 

Commemoració:
Personalitat d'àmbit català

Inauguració: 1966

Materials: Acer corten, pedra, formigó
Dimensions: 191 cm

Inscripció: Progrés, Virtut i Amor / Granollers a J.A. Clavé

Descripció: Es troba a la plaça de Josep Barangé sobre d'un petit estany de planta rectangular. A un dels extrems del mateix hi ha una llosa rectangular vertical de ciment llisa formada de quatre peces, de la qual sobresurt un element d'acer corten que representa un estendard dels cors de Clavé. De la llosa vertical en surt una altra de rectangular, folrada amb llicorelles, on hi ha un medalló circular amb l'efígie de Clavé i unes lletres de ferro en altrelleu amb la inscripció. Fou dissenyat per Joan Barangué i forjat per Martí Masvidal.

Comentari: El monument es va situar a la Plaça Barangué en un lloc similar on hi havia l’anterior monument a Clavé, en un petit lloc de descans urbanitzat entre la Telefònica i el Casino.
Els Cors de Clavé han constituït un dels elements de cohesió de les classes populars catalanes des de la seva fundació en el darrer terç del segle XIX, havent-hi societats claverianes a la major part de les poblacions catalanes, amb especial incidència a les que van tenir una forta presència de la indústria com és el cas de Granollers..


Font: VALL·LLOSERA CAMPS, Marina. L'escultura urbana a Granollers des de principis del segle XX fins a l'actualitat. Treball inèdit de Batxillerat. 2004.

Amb la col·laboració de: Museu de Granollers
Marina Vall·llosera Camps

 

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. oahistoric@iec.cat - Informació legal