PRESENTACIÓ | MAPA | CERCA | ESTUDIS | CRÈDITS | Contacte 

A Josep M. Valls

©Arxiu Municipal de Castellar del Vallès

Altres monuments propers a aquest

Municipi: Castellar del Vallès
comarca: Vallès Occidental
Situació: Avinguda de Josep M. Valls
Tipus: Monòlit

Commemoració:
Personalitat d'àmbit local

Inauguració: 1950

Materials: Granit, bronze

Inscripció: J.M. Valls Rusiñol 1921-1949

Descripció: Monòlit de granit de forma troncopiramidal, amb un medalló de bronze amb el perfil de Josep M. Valls en relleu i a la part inferior una placa de bronze amb la inscripció. El relleu està signat amb les inicials H. F.

Comentari: Josep M. Valls i Rusiñol, nebot de Domènec Valls i Taberner, era gerent de l'empresa Viuda de Josep Tolrà, dirigida en aquell moment per Josep Basora Arderiu i que era la més important en el desenvolupament econòmic de Castellar. Josep M. Valls fou assassinat el 24 de març de 1949, fet que commogué enormement a Castellar i per aquest motiu l'any 1950 s'anomena la nova avinguda amb el seu nom i s'hi aixecà el monument.


Font: PRAT PAZ, Esteve. L’art castellarenc. Arts plàstiques i visuals. Castellar del Vallès, 1992.
Plaça Vella. Nomenclàtor dels carrers de Castellar. Revista Cultural Nº 6. Castellar del Vallès, Arxiu d’Història, Setembre 1982.
VERGÉS SOLÀ, Lluís. El llibre de Castellar. Història i vida d’un poble del Vallès i dels seus agregats. Sant Llorenç Savall, 1972.
PLANAS, Ester. Castellar del Vallès: entitats, serveis, carrers Castellar del Vallès: Ajuntament de Castellar del Vallès, 1994.
PLANAS, Ester; PORTOLÉS, Àlex. Castellar del Vallès: recull històric Castellar del Vallès: Ajuntament de Castellar del Vallès, 1995.

Amb la col·laboració de: Arxiu Municipal de Castellar del Vallès

 

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. oahistoric@iec.cat - Informació legal