PRESENTACIÓ | MAPA | CERCA | ESTUDIS | CRÈDITS | Contacte 

A la cuina catalana (Lo Morter)

©Institut d'Estudis Catalans

©Institut d'Estudis Catalans

Altres monuments propers a aquest

Municipi: Balaguer
comarca: Noguera
Situació: Avinguda dels Països Catalans
Tipus: Escultura
Autor: Josep Mateu 

Commemoració:
Altres
Esdeveniment català

Inauguració: 2015

Materials: Acer corten
Dimensions: 400 x 200 x 200 cm

Inscripció: LO MORTER DE BALAGUER / ALS 700 ANYS DE LA CUINA CATALANA / PICADA CATALANA: ametlles, avellanes, anous, carquinyoli, all, julivert, farina.

Descripció: Representació d’un morter format per tires metàl·liques amb la seva mà.

Comentari: El monument és un homenatge als 700 anys de cuina catalana i va ser impulsat per l'Associació per la Cuina Catalana de la ciutat i finançat amb les aportacions de 43 empreses, comerços i particulars de la ciutat. Es va triar la figura d’un morter perquè és una peça fonamental de la cuina catalana i també perquè a Balaguer hi ha evidències de l’ús de morters tant en el jaciment andalusí del Pla d’Almatà com en el Castell Formós, tots ells conservats al Museu de la Noguera.



Amb la col·laboració de: Anna Font Reñé

 

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. oahistoric@iec.cat - Informació legal